Na hlavný obsah

Slovenskí volejbalisti opäť prehrali. Skomplikovali si postup do osemfinále

Pokračovanie v turnaji nie je iba v ich rukách.

Slovenskí volejbalisti opäť prehrali. Skomplikovali si postup do osemfinále
Zápas Slovenska s Chorvátskom na ME 2021 vo volejbale. Foto: Slovenská volejbalová federácia

Slovenskí volejbalisti si výrazne skomplikovali situáciu v boji o postup do osemfinále ME 2021. V estónskom Tallinne prehrali vo svojom štvrtom zápase v D-skupine s Chorvátskom 1:3 a v tabuľke majú na piatom mieste tri body.

Do osemfinále postúpia z každej zo štyroch skupín najlepší štyria. Slováci potrebujú na postup zvíťaziť vo štvrtkovom (9. 9.) zápase nad Nemeckom (16.00 SELČ) a zároveň sa spoliehať, že olympijskí víťazi Francúzi v stredajšom (8. 9.) večernom dueli nedovolia Lotyšsku získať dva body.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Priebeh zápasu

Slováci sa v prvom sete ujali vedenia po prvý raz po smeči Patáka 3:2. V ďalšom priebehu sa body prelievali na obe strany, po nevydarenom podaní Ondroviča bol stav 9:9. Potom slovenskí volejbalisti potiahli bodovú šnúru a za stavu 17:12 si vzal tréner Chorvátov Zanini oddychový čas. Jeho zverenci vyrovnali na 18:18, no koncovka patrila Slovákom.

V druhom sete viedli Slováci 2:0, no potom sa ich súperi vzchopili a šnúrou štyroch bodov otočili skóre. Tréner Kardoš si vzal za stavu 12:16 oddychový čas, no rozbehnutí Chorváti získali set v pomere 25:19.

V treťom sete mali lepší úvod Zaniniho zverenci, viedli 7:2 a na tejto vlne sa viezli prakticky celý set. Slovákom sa nedarilo hlavne v obrane a tretie dejstvo prehrali pomerom 19:25.

Štvrtý set bol mimoriadne dramatický od začiatku až do konca. Vyrovnaný boj vyvrcholil v koncovke, Slováci odvrátili päť mečbalov súpera a za stavu 29:28 mali aj setbal. Potom však súper získal tri lopty a tešil sa z víťazstva, ktoré mu zabezpečilo postup do vyraďovačky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport