Na hlavný obsah

Slovensko je pripravené stáť po boku partnerov v boji proti terorizmu

Uviedlo to MZV pri spomienke na 11. september.

Slovensko je pripravené stáť po boku partnerov v boji proti terorizmu
Na archívnej snímke z 11. septembra 2001 v New Yorku lietadlo letí krátko pred narazením do druhej veže (vľavo) Svetového obchodného centra v New Yorku. Foto: TASR/AP

V sobotu (11. 9.) si pripomíname smutné výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001 v Spojených štátov amerických. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky pri tejto príležitosti opätovne potvrdzuje pripravenosť Slovenskej republiky stáť po boku našich spojencov a partnerov v boji proti terorizmu vo svete.

„Ani po 20 rokoch nezabúdame na 2 977 obetí z viac ako 90 krajín, ktorí prišli o život počas tohto najhoršieho teroristického útoku v dejinách USA. Udalosti z 11. septembra 2001 neboli len americkou, ale aj medzinárodnou tragédiou, s následkami, s ktorými sa vyrovnávame dodnes. Svet sa za 20 rokov od hanebných teroristických útokov na území USA zmenil. Nezmenilo sa však naše odhodlanie brániť a presadzovať hodnoty, na ktorých je založené spoločenstvo demokratických krajín, ktorého je Slovensko pevnou súčasťou,“ uviedol tlačový odbor ministerstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet