Na hlavný obsah

Špecializovaný súd sa nezaoberal žiadosťou Kováčika o prepustenie

Dôvodom je neuplynutie 30 dní od posledného rozhodnutia o väzbe.

Špecializovaný súd sa nezaoberal žiadosťou Kováčika o prepustenie
Na snímke vpravo obžalovaný bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Foto: TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) sa nezaoberal žiadosťou bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika o prepustenie z väzby. Dôvodom je neuplynutie 30 kalendárnych dní od posledného rozhodnutia o väzbe Kováčika a nezistenie nových dôvodov na jeho prepustenie. Nie je daný ani dôvod na to, aby ho súd prepustil na základe prijatej novely Trestného poriadku. Uviedla to samosudkyňa Pamela Záleská.

Kováčik vo svojej žiadosti argumentoval novými skutočnosťami. Tvrdil, že nové dôkazy majú mať zásadný vplyv na dôveryhodnosť výpovedí svedkov. „Táto žiadosť bez ohľadu na to, že má 35 strán, bola podaná predčasne, po uplynutí siedmich kalendárnych dní od posledného právoplatného rozhodnutia. Zároveň z nej súd nezistil žiadne také nové dôvody, na základe ktorých by mal podklad na to, aby o nich mohol konať,“ povedala sudkyňa ŠTS Pamela Záleská.

Sudkyňa prerušila hlavné pojednávanie, pokračovať má 16. a 17. septembra. Cez telemost by mohol vypovedať svedok, takáčovec Matej Zeman, na ktorého je vydaný zatykač, ale nachádza sa momentálne v Chorvátsku, kde požiadal o politický azyl.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko