Na hlavný obsah

Špeciálna prokuratúra podala obžalobu na bývalého vyšetrovateľa Mariána Kučerku

Vyšetrovateľ mal prijímať úplatky.

Špeciálna prokuratúra podala obžalobu na bývalého vyšetrovateľa Mariána Kučerku
Na snímke obvinený Marián Kučerka. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na bývalého policajného vyšetrovateľa Mariána Kučerku. TASR to potvrdil hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Upozornil na to v piatok (17. 9.) Denník N.

„Prokurátor ÚŠP podal dňa 31. augusta 2021 na ŠTS v Pezinku obžalobu na obvineného M. K. pre dva skutky, právne kvalifikované ako zločin prijímania úplatku a obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve,“ dodal Skladan.

Kučerku zadržali v rámci novembrovej policajnej akcie Judáš. Počas nej zadržali aj bývalého a zosnulého policajného prezidenta Milana Lučanského a ďalších vysokopostavených policajných funkcionárov. Kučerku obvinili aj v rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pod názvom Očistec. Vylúčili ho na samostatné konanie.

Podľa mediálnych správ Kučerku žalujú pre prijatie úplatku vo výške 25 000 eur od nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra, prostredníctvom bývalého riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka, za to, že pomôže synovcovi exministra hospodárstva Petra Žigu. V druhom skutku je žalovaný preto, že mal prijať úplatok vo výške 200 000 eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy (FS) Ľudovíta Makóa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko