Na hlavný obsah

Štefana Žigu budú stíhať väzobne, rozhodol súd

Nariadil mu kolúznu a preventívnu väzbu.

Štefana Žigu budú stíhať väzobne, rozhodol súd
Na ilustračnej snímke príslušník NAKA. Foto: TASR

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v sobotu (25. 9.) rozhodol, že podnikateľa Štefana Žigu, príbuzného exministra Petra Žigu, budú stíhať väzobne. Obvinili ho z korupcie.

Súd ako dôvod rozhodnutia uviedol obavu z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti a nariadil mu kolúznu a preventívnu väzbu. Rozhodnutie nie je právoplatné. Obvinený sa proti rozhodnutiu odvolal. Definitívne tak rozhodne Najvyšší súd SR.

„(Súd) skonštatoval dôvodnosť trestného stíhania obvineného a taktiež v súlade s návrhom prokurátora skonštatoval dôvody väzby tzv. kolúznej a preventívnej, a teda vzal obvineného do väzby. Obvinený podal sťažnosť o ktorej teda rozhodne najvyšší súd,“ uviedol dozorový prokurátor Ondrej Repa.

„Ponúkali sme písomný sľub a navrhovali sme, aby bola väzba nahradená dohľadom mediačného a probačného úradníka, samozrejme, s primeranými obmedzeniami,“ uviedol Žigov obhajca Sergej Romža.

Štefana Žigu v minulosti spájali s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, ktorý údajne zaplatil 50 000 eur bývalému riaditeľovi Národnej jednotky finančnej polície Bernardovi Slobodníkovi za to, aby Žigu nevyšetrovali pre údajné karuselové podvody.

Štefan Žiga je v príbuzenskom vzťahu s exministrom hospodárstva a súčasným nezaradeným poslancom Petrom Žigom, ktorý je tiež obvinený z korupcie, no stíhajú ho na slobode.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko