Na hlavný obsah

Súd s Ferusom, obvineným z vraždy mafiána Sýkoru, odročili na január 2022

Obžalovaní sú aj ďalší traja ľudia.

Súd s Ferusom, obvineným z vraždy mafiána Sýkoru, odročili na január 2022
Na snímke obžalovaný Ľuboš Ferus. Foto: TASR

Okresný súd (OS) Bratislava I odročil proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru na január 2022. Z vraždy je obvinený Ľuboš Ferus považovaný za bývalého bosa nitrianskeho podsvetia a ďalší traja muži.

Ako informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak, hlavné pojednávanie je odročené na 18. a 19. januára 2022. Na štvrtkové (16. 9.) pojednávanie sa dostavil Ľuboš F., ako aj zvyšní traja obžalovaní. Prišli aj traja svedkovia, ktorí vypovedali. Rovnako vypovedali aj dvaja obžalovaní.

Okrem Ferusa sú v prípade obžalovaní Marek Lupták, Richard Benčič, prezývaný tiež Kofola, a Milan Majtán. Sýkoru mali podľa prokurátora obžalovaní zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu spolu s ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu.

Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po ktorých spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou. Útočníci ho vzápätí usmrtili streľbou zo samopalu. Podľa obžaloby mu výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

V piatok (17. 9.) sa Ferus postaví zas pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS). Ide o bosa zločineckej skupiny pôsobiacej najmä v okolí Piešťan, tzv. piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním, poistnými podvodmi. ŠTS v tejto veci vo februári 2018 Ferusa oslobodil spod obžaloby.

Ferus tiež aktuálne čelí obžalobe na OS v Leviciach, a to za trestný čin lúpeže so zbraňou a obmedzovanie osobnej slobody. Za majetkovú trestnú činnosť je obžalovaný na OS Nitra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko