Na hlavný obsah

Súdna rada si zvolila kandidáta na podpredsedu NSS SR, je ním Marián Trenčan

Hlasovali za neho všetci prítomní.

Súdna rada si zvolila kandidáta na podpredsedu NSS SR, je ním Marián Trenčan
Na snímke sudca a kandidát na podpredsedu Najvyššieho správneho súdu Marián Trenčan (v popredí). Foto: TASR

Súdna rada SR v stredu (22. 9.) na svojom zasadnutí zvolila kandidáta na podpredsedu Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR. Stal sa ním sudca NSS SR Marián Trenčan. Vymenovať ho musí ešte prezidentka Zuzana Čaputová.

Trenčan získal jednoznačnú podporu všetkých trinástich prítomných členov súdnej rady. „Súdna rada SR tak predkladá prezidentke návrh na vymenovanie Trenčana za podpredsedu NSS SR,“ dodal predseda súdnej rady Ján Mazák.

„Vážim si to a prijímam to so všetkou pokorou a vážnosťou,“ reagoval po schválení kandidatúry Trenčan. Ten pred hlasovaním členov súdnej rady absolvoval krátku osobnú prezentáciu.

„Po debate s predsedom NSS SR Pavlom Naďom sme zistili, že máme rovnaké predstavy o fungovaní a smerovaní súdu, preto som prijal návrh na kandidatúru na post podpredsedu NSS SR,“ vysvetlil Trenčan. Dodal, že na súde aktuálne pôsobí 21 sudcov, do konca roka by mali prijať ešte dvoch. Spresnil zároveň, že postupne sa na NSS SR vytvoria aj kolégiá.

Trenčana do funkcie navrhli predseda NSS SR Pavol Naď a Sudcovská rada Okresného súdu Bratislava III. Naď nomináciu argumentoval tým, že ide o sudcu s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti správneho súdnictva. Trenčan v minulosti pôsobil ako predseda správneho kolégia na Najvyššom súde SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko