Na hlavný obsah

Tenista Molčan dosiahol na grandslamovom US Open životný výsledok

Kučová nestačila na bývalú svetovú jednotku.

Tenista Molčan dosiahol na grandslamovom US Open životný výsledok
Na snímke slovenský tenista Alex Molčan počas zápasu na US Open. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Alex Molčan sa pri grandslamovom debute prebojoval už do 3. kola dvojhry na US Open. V pozícii kvalifikanta zdolal v 2. kole domáceho Američana Brandona Nakashimu po päťsetovej bitke 6:3, 3:6, 1:6, 6:2, 6:4.

V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti jedenástemu nasadenému Diegovi Sebastianovi Schwartzmanovi. Argentínčan zdolal Juhoafričana Kevina Andersona 7:6 (4), 6:3, 6:4.

„Som veľmi šťastný, že som zvládol päťsetový zápas a postúpil do 3. kola dvojhry na US Open. Bol to veľmi náročný duel proti súperovi, ktorý má iba 20 rokov, no už patrí medzi vychádzajúce hviezdy. Aj keď som prehrával 1:2 na sety, stále som si veril a našiel v sebe nejakú motiváciu. Za stavu 5:2 v piatom sete som zaváhal, nevyužil som dva mečbaly. V desiatom geme som to však potvrdil a po premenenom mečbale som mal úžasné pocity. V 3. kole ma čaká ďalší náročný zápas. Uvidíme, ako to dopadne, ale budem makať naplno,“ uviedol Molčan vo videu pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Kučová vypadla s Halepovou

Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V pozícii „lucky loserky“ podľahla dvanástej nasadenej Rumunke Simone Halepovej 3:6, 1:6. Napriek prehre dosiahla najlepší výsledok v New Yorku, v roku 2016 pri premiére v hlavnej súťaži stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

„Veľmi ma teší, že po dvoch rokoch môžem hrať opäť na US Open, atmosféra v New Yorku je skvelá. V tejto sezóne som dlho laborovala so zraneniami, nemohla som štartovať na Roland Garros ani vo Wimbledone. Som rada, že na US Open sa mi zatiaľ darí, každé víťazstvo mi dodáva sebavedomie. Potešilo ma, že organizátori presunuli dnešný zápas na center so zaťahovacou strechou. Nemuseli sme aspoň čakať, kým prestane pršať,“ uviedla Halepová v prvom pozápasovom rozhovore.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport