Na hlavný obsah

Tretia dávka vakcíny sa bude podávať aj na Slovensku

Detaily prezradí Lengvarský.

Tretia dávka vakcíny sa bude podávať aj na Slovensku
Žena dostáva vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR/AP

Možnosť dostať tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 bude k dispozícii aj pre Slovákov, o detailoch bude v najbližších dňoch informovať minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO).

Oznámil to premiér Eduard Heger (OĽANO) v utorok (7. 9.) po rokovaní s českým premiérom Andrejom Babišom a rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom v Českej republike.

Heger vyhlásil, že Slovensko pôjde rovnakou cestou ako Česko a Rakúsko, ktoré umožnia občanom očkovanie treťou dávkou. „Minister zdravotníctva bude v najbližších dňoch informovať o presnom nastavení tohto očkovania. Takže áno, bude aj pre občanov SR k dispozícii tretia dávka,“ potvrdil.

Lengvarský ešte predtým informoval, že v utorok na stretnutí šéfov rezortov zdravotníctva SR a ČR si partneri vymenili informácie okolo prípadného podávania tretej dávky vakcíny.

Priblížil, že Slovensko onedlho umožní vakcináciu podpornou dávkou pre rizikové skupiny obyvateľstva vrátane domovov pre seniorov.

Kurz i Babiš sa zhodli na tom, že pri podávaní tretej dávky nepotrebujú čakať na stanovisko Európskej liekovej agentúry, keďže majú vlastné štúdie.

Český premiér priblížil, že všetci, ktorí sa dali v krajine zaočkovať, dostanú za osem mesiacov od očkovania SMS správu, ktorá ich vyzve k preočkovaniu jednou dávkou. „Mala by to byť rovnaká vakcína,“ informoval s tým, že SMS správy by mali začať ľuďom chodiť od 10. septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko