Na hlavný obsah

V Brezne otvorili novú budovu autobusovej stanice. Stála viac ako milión eur

Do mesta chodí denne cca 200 autobusov.

V Brezne v piatok (17. 9.) otvorili novú budovu autobusovej stanice. Tento krok by mal významne prispieť k zvýšeniu komfortu cestovania autobusovou dopravou v regióne Horehronie.

Stanicu vybudovala Slovenská autobusová doprava Zvolen, a. s. (SAD Zvolen) a investícia do výstavby bola viac ako jeden milión eur, informovala vedúca útvaru breznianskeho primátora Dominika Predajnianska.

Cestujúci môžu využívať modernú staničnú budovu, v ktorej nájdu okrem dopravnej kancelárie aj priestory na občerstvenie – kaviareň, WiFi zónu, informačnú tabuľu s príchodmi a odchodmi autobusov a moderné toalety s bezbariérovým prístupom pre zdravotne postihnutých.

Predajnianska dodala, že denne do Brezna prichádza približne dvesto autobusov nielen s cestujúcimi z regiónu či turistami. „Až donedávna tu návštevníkov čakajúcich na spoj či vystupujúcich z autobusov privítali len staré prístrešky s lavičkami. V prípade zlého počasia cestujúcim nezostávalo nič iné, len ísť sa schovať na neďalekú železničnú stanicu,“ podotkla.

„Cestujúca verejnosť by mala mať zabezpečený istý komfort na autobusových staniciach, poskytnuté zázemie, ochranu pred počasím a služby, ktoré patria k dnešnej dobe. Navyše toto okresné mesto má veľkú hybnosť nielen obyvateľov, ale i návštevníkov a turistov,“ povedal pred začatím výstavby v roku 2018 predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrián Polóny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny