Na hlavný obsah

V Británii bojujú s nedostatkom benzínu, ľudia sú frustrovaní

Môže vraj za to nízky počet kamionistov.

V Británii bojujú s nedostatkom benzínu, ľudia sú frustrovaní
Nápis "Pohonné hmoty nemáme, ospravedlňujeme sa" sa nachádza pred čerpacou stanicou v anglickom meste Bracknell. Foto: TASR/AP

V Spojenom kráľovstve je nedostatok pohonných látok. Čerpacie stanice zatvárajú a na tých otvorených ľudia čakajú niekoľko hodín. Prevádzky aj logistické spoločnosti tvrdia, že za všetko môže nedostatok kamionistov, ktorí pohonné látky rozvážajú. Na druhej strane vláda tvrdí, že firmy musia zvyšovať záujem o túto prácu pre samotných Britov.

Po poloprázdnych regáloch v obchodných reťazcoch bojujú britskí obyvatelia s nedostatkom pohonných látok. Príčina je rovnaká, nedostatok kamionistov. Logistické spoločnosti tvrdia, že nemajú koho zamestnať, aby suroviny rozvážali po krajine. Kabinet Borisa Johnsona však obviňuje práve ich zo šírenia paniky.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vyzývam ľudí, aby nepanikárili. Krajina má dostatok pohonných látok. Správajte sa rovnako, ako bežne,“ zdôraznil britský minister dopravy Grant Shapps.

Samotní motoristi situáciu nevidia rovnako. Rady ľudí, zatvorené čerpacie stanice a nárast nervozity. Tvrdými slovami nešetrí ani opozícia. Tvrdí, že takúto situáciu mohol Boris Johnson očakávať.

Ako jedno z možných riešení vidí vláda aj uvoľnenie imigračných podmienok pre európskych šoférov nákladných áut. Úrady by im vydali 5 000 dočasných víz. Krajine však chýba viac ako 100 000 kamionistov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet