Na hlavný obsah

V Poprade sa pripravujú na príchod tretej vlny pandémie

Od pondelka bude okres v červenej farbe.

V popradskej nemocnici je aktuálne hospitalizovaný len jediný pacient s koronavírusom. Od najbližšieho pondelka (13. 9.) sa napriek tomu okres v covidovom automate zafarbí načerveno. Lokálne ohniská totiž zvyšujú počet infikovaných. Zdravotníci sa pripravujú na tretiu vlnu pandémie.

Šesť špeciálnych lôžok a dva anesteziologické prístroje za 100 000 eur – tento dar mesta Poprad má pomôcť zachraňovať životy pacientov s covidom na oddelení intenzívnej medicíny.

„Je to vlastne dar všetkých Popradčanov našej nemocnici,“ vysvetlil primátor mesta Anton Danko. Lôžka pre pacientov s covidom pripravené, zatiaľ však prázdne.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Aktuálne máme jedného pacienta hospitalizovaného s ochorením COVID-19, ktorý je na umelej pľúcnej ventilácii,“ povedal Tomáš Francisty, riaditeľ liečebno-preventívnej starostlivosti v popradskej nemocnici.

Číslo infikovaných sa však každý deň zvyšuje. Hygienici odhalili tri ohniská nákazy – dve rodinné epidémie v Poprade a jednu v Štrbe. Všetky súvisia s oslavou krstín.

„Sú pozitívni, ale našťastie bez takých závažných priebehov, aby vyžadovali hospitalizáciu v nemocnici,“ spresnil Erik Chorvát, člen predstavenstva nemocnice.

V karanténe je aktuálne aj päť tried základných škôl v okrese Poprad. Hygienici ju nariadili po výsledkoch piatkových (3. 9.) kloktacích testov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny