Na hlavný obsah

V USA klesá počet odporcov očkovania proti koronavírusu

Aktuálne ho odmieta zhruba 20 percent ľudí.

V USA klesá počet odporcov očkovania proti koronavírusu
Očkovanie mladistvých proti koronavírusu v Spojených štátoch. Foto: TASR/AP

Čoraz menej obyvateľov Spojených štátov sa nechce dať zaočkovať proti covidu, aj keď túto hlasnú menšinu stavajúcu sa na odpor vakcinácii je stále počuť, hovoria výsledky najnovšieho prieskumu verejnej mienky Axios-Ipsos, zverejnené v utorok (31. 8.).

Vakcíne proti chorobe COVID-19 ešte stále hovorí „nie“ jeden z piatich Američanov, teda 20 percent. Ide však zároveň o najnižší počet antivaxerov od začiatku apríla, keď sa prieskumná agentúra Ipsos začala pýtať na túto tému ľudí.

Percentuálny pokles môže byť spôsobený mnohými faktormi, približuje agentúra DPA. Napríklad čoraz väčší dôraz zamestnávateľov na očkovanie svojich zamestnancov, zvyšovanie počtu prípadov covidu spôsobovaných variantom delta, ale aj úplné schválenie vakcíny Pfizer americkým Úradom na kontrolu potravín a liečív (FDA).

Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) uvádza, že najmenej jednu dávku proticovidovej vakcíny dostalo zatiaľ zhruba 72 percent obyvateľov USA, ktorým to umožňuje ich celkový zdravotný stav. K podobnému číslu dospel aj prieskumný inštitút Ipsos.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet