Na hlavný obsah

Vláda nesúhlasí s návrhom na odvolanie Mikulca

Schôdza NR SR o odvolávaní ministra vnútra bude vo štvrtok.

Vláda nesúhlasí s návrhom na odvolanie Mikulca
Na snímke minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Vládna koalícia nesúhlasí s opakovaným návrhom opozičnej strany Smer-SD na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Kabinet Eduarda Hegera (OĽANO) sa na tom uzniesol na stredajšom (22. 9.) rokovaní.

Predkladatelia návrhu Mikulcovi vyčítajú situáciu v polícii a bezpečnostných zložkách, upodozrievajú ho z korupcie a rodinkárstva a vyčítajú mu, že sa mal stretávať s takáčovcom Matejom Zemanom. Mikulec mal týmto napomáhať manipulovaniu výpovedí svedkov.

„Roman Mikulec pri výkone svojej funkcie zneužíva právomoci a nezvláda riadenie svojho rezortu. Organizačné súčasti ministerstva vnútra zodpovedné za ochranu verejného poriadku a bezpečnosti, sú podozrivé z postupov nemajúcich obdobu v demokratickej spoločnosti,“ uvádzajú predkladatelia návrhu.

Podľa vlády niet pochýb, že Mikulec nijakým spôsobom nezasahuje do práce jednotlivých zložiek polície. „Po viac ako desaťročí môžu ich príslušníci konať slobodne, zákonne a podľa najlepšieho svedomia a vedomia. Minister vnútra dodržiava pravidlá nezávislosti a plne rešpektuje, že každá z podriadených zložiek má svojich riadiacich pracovníkov so zákonom stanovenými kompetenciami, povinnosťami a úlohami,“ reagovala vláda na obvinenia opozície.

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR o odvolávaní ministra vnútra je na programe vo štvrtok (23. 9.) o 17.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko