Na hlavný obsah

Vo veku 79 rokov zomrel otec prezidentky Zuzany Čaputovej

Štefan Strapák zomrel po dlhej a ťažkej chorobe doma a v pokoji.

Vo veku 79 rokov zomrel otec prezidentky Zuzany Čaputovej
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas omše Svätého Otca v Šaštíne v stredu (15. 9.)

Kancelária prezidenta SR oznámila, že v stredu (15. 9.) vo veku 79 rokov zomrel otec prezidentky Zuzany Čaputovej Štefan Strapák. Prezidentkin otec zomrel doma a v pokoji.

„Prezidentka z tohto dôvodu upravila svoj pracovný program na najbližšie dni,“ informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

„Dnes som sa rozlúčila na letisku so Svätým Otcom. V duchu som ale so slzami kývala aj tomu svojmu. V pondelok ešte vnímal, keď som mu povedala, že mu pápež požehnal. Odišiel v pokoji, doma, v starostlivosti rodiny,“ priblížila Čaputová na svojom profile na sociálnej sieti. Zároveň sa v komentári svojmu otcovi poďakovala. Tiež v mene celej rodiny vyjadrila vďaku za všetku prejavenú sústrasť.

Úprimnú sústrasť nad stratou otca vyjadrili prezidentke Zuzane Čaputovej na sociálnej sieti viaceré politické strany.

Na úmrtie otca hlavy štátu zareagovalo hnutie Sme rodina. „Hnutie vyjadruje úprimnú sústrasť pani prezidentke a celej rodine, prajeme im veľa síl, aby sa vyrovnali s touto obrovskou stratou,“ uviedlo Sme rodina.

Úprimnú sústrasť vyjadrila medzi prvými aj strana Smer-SD. „Smrť rodiča je obrovskou stratou, ktorá hlboko zasiahne každého človeka. Prajeme pani prezidentke veľa síl, aby sa dokázala vyrovnať s touto nesmiernou stratou,“ uviedla strana. Ľútosť vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD). Tá vyjadrila svoju spoluúčasť a prezidentke popriala veľa síl v jej žiali za blízkou osobou.

Ku kondolencii prezidentke sa pripojila aj mimoparlamentná strana SNS. „V živote sú chvíle, keď sa zastaví čas. Rodičia sú našou najväčšou oporou v živote. Strata blízkeho človeka je veľkou ranou. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť aj celej rodine Čaputovcov,“ uviedla SNS.
     

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko