Na hlavný obsah

Vo Veľkom Krtíši vznikne 160 nových pracovných miest

Región zaznamenáva 10-percentnú nezamestnanosť.

Vo Veľkom Krtíši vznikne 160 nových pracovných miest
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť, ktorá dodáva komponenty pre automobilky, plánuje rozšíriť vo Veľkom Krtíši výrobu a vytvoriť viac ako 160 nových pracovných miest. V súčasnosti v tomto závode pracuje 58 ľudí. Miera nezamestnanosti sa v regióne pohybuje okolo 10 percent.

Firma sa zaoberá montážou strešných líšt a priamych externých hliníkových okenných líšt pre osobné motorové vozidlá. Náklady na rozšírenie výroby v priestoroch existujúcej haly sú viac ako 7 miliónov eur.

„Celý tento investičný zámer je plánovaný na spustenie s ostrou výrobou v novembri 2023. Ide o kompletné vybudovanie nových poloautomatizovaných liniek. Určité pozície musia byť ešte obhospodarované aj personálnym obsadením,“ uviedol riaditeľ spoločnosti FYSAM Auto Decorative Róbert Kramárik.

V regióne je vyše 10-percentná nezamestnanosť. „Bude to pre nás veľkou výzvou aj v tom, že budeme musieť viac pracovať s uchádzačmi o zamestnanie. Bude potrebné sústrediť sa na vzdelávacie aktivity. V tomto regióne chýbajú hlavne procesní inžinieri,“ poznamenal pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensko Marián Balko, riaditeľ úradu práce vo Veľkom Krtíši.

Niektorých ľudí však odrádza najmä skutočnosť, že v podnikoch, ktoré v regióne fungujú, pracujú za minimálnu mzdu. Podľa miestnych si mnoho ľudí prácu nevie nájsť a často sa uchyľujú k odchodu do zahraničia či iných okresov Slovenska.

Skúšobná prevádzka rozšírenej výroby by sa mala začať v marci budúceho roka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny