Na hlavný obsah

Vodohospodári likvidujú čierne stavby na brehu Ružínskej priehrady

Pre nedostupný terén musia postupovať manuálne.

Slovenský vodohospodársky podnik vo štvrtok (9. 9.) začal s odstraňovaním 197 nelegálnych objektov na Ružínskej priehrade. Tie stoja na pozemku vodohospodárov. K mólam či dreveným prístreškom je ťažký prístup. Zbúrané objekty preto prevážajú člnmi.

Rôzne objekty si blízko vody na pozemku Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) vraj postavili rybári. Vlastníci pozemku najprv na objekty vylepili výzvu, majitelia nelegálnych prístreškov ju však ignorovali.

„Žiaľ, vo väčšine prípadov si užívatelia ťažkú hlavu z výziev nerobia. V tom lepšom prípade si objekt o niekoľko metrov presunú ďalej, teda na cudzie pozemky, čo samozrejme problém nevyrieši. V prípade Ružína tak spravil jeden užívateľ a ostatné objekty ostali na svojom mieste,“ poznamenal hovorca SVP Marián Bocák.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Tieto drevené nelegálne prístrešky postupne z brehu Ružína zmiznú. Terén je pre ťažkú techniku neprístupný, preto ich vodohospodári odstraňujú manuálne.

Občianskemu združeniu Ružínska priehrada a vodohospodárom sa zatiaľ kompletne podarilo zbúrať dva objekty. V piatok (10. 9.) budú s odstraňovaním nelegálnych objektov pokračovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny