Na hlavný obsah

Vyšetrovateľov NAKA Jána Čurillu a Pavla Ďurku súd vzal do väzby

Spolu s ostatnými vyšetrovateľmi ich zadržali v pondelok.

Vyšetrovateľov NAKA Jána Čurillu a Pavla Ďurku súd vzal do väzby
Ilustračná snímka - policajt NAKA v uniforme. Foto: Polícia SR, Facebook

Obvineného vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Čurillu zobral v stredu (15. 9.) večer sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava III do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

 „OS Bratislava III vzal do väzby obvineného J. Č., a to z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby. Súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka. Neprijal písomný sľub obvineného. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave,“ objasnil ďalej Adamčiak.

Súd vzal do väzby aj ďalšieho vyšetrovateľa Pavla Ďurku.

Jána Čurillu eskortovali do budovy súdu po 17.00 h a neverejný výsluch a rozhodovanie trvalo približne tri hodiny. Sudca OS Bratislava III rozhoduje v stredu večer aj o návrhu väzobne stíhať ďalších dvoch vyšetrovateľov -Milana Sabotu a Štefana Mašína a tiež dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Petra Scholtza.

Rozhodovanie je podľa obhajcu Petra Kubinu predbežne naplánované do 22.00 h. Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a Petra Scholtza zadržali vyšetrovatelia ÚIS v pondelok (13. 9.). Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

Návrh na väzobné stíhanie podal na súd prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v stredu po polnoci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko