Na hlavný obsah

Vyšetrovatelia NAKA i šéf Úradu inšpekčnej služby budú väzobne stíhaní

Zadržali ich v pondelok.

Vyšetrovatelia NAKA i šéf Úradu inšpekčnej služby budú väzobne stíhaní
Na snímke zadržaný vyšetrovateľ NAKA Pavol Ďurka. Foto: TASR

Dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Peter Scholtz bude väzobne stíhaný. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III (OS). Rozhodnutie nie je právoplatné. Médiá o tom informoval prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave (KP) Juraj Chylo.

„Potvrdzujem, že môjho klienta Petra Sch. dnes zobral sudca pre prípravné konanie do väzby, ale len a výlučne z dôvodov kolúznej väzby. Voči rozhodnutiu sme podali sťažnosť. Rovnako sme podali sťažnosť voči uzneseniu o vznesení obvinenia. Tam bude rozhodovať Generálna prokuratúra SR, pretože uznesenie vzniesol krajský prokurátor a tu pri rozhodnutí OS Bratislava III bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave (KS),“ povedal pre TASR obhajca Scholtza Ján Gereg.

Sudca predtým rozhodol, že vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ján Čurilla, Pavol Ďurka a Milan Sabota budú rovnako väzobne stíhaní. Neskôr súd rozhodol, že väzobne bude stíhaný aj Štefan Mašín.

Sudca začal rozhodovať v stredu od 18.00 h. „Sudca vypočul v rámci prípravného konania niektorých z obvinených a zatiaľ všetkých zobral do väzby s tým, že u všetkých konštatoval dôvody väzby tak ako boli navrhované prokuratúrou a preto boli podané sťažnosti. Všetci štyria podali sťažnosť,“ potvrdil médiám  prokurátor Chylo.

Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a Scholtza zadržali vyšetrovatelia ÚIS v pondelok (13. 9.). Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko