Na hlavný obsah

Za šírenie covidu poslal súd vo Vietname muža na päť rokov do väzenia

Nedodržal karanténu.

Za šírenie covidu poslal súd vo Vietname muža na päť rokov do väzenia
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vietnamský súd poslal na päť rokov do väzenia dvadsaťosemročného muža usvedčeného zo šírenia koronavírusu. Sudcovia dospeli k záveru, že Le Van Tri júlovou návštevou svojej rodnej provincie Ca Mau porušil protiepidemické nariadenia.

Informáciu o verdikte zverejnil súd v utorok (7. 9.) na svojej internetovej stránke, informovala agentúra AFP. Vietnam od mája bojuje s nárastom počtu nakazených aj úmrtí, v júli bola situácia mimoriadne zlá.

Nakazil viacero ľudí

Tri sa vydal na juh do provincie Ca Mau z Ho Či Minovho Mesta a na súde čelil obvineniu, že nedodržal povinnú 21-dňovú karanténu. Provincia Ca Mau bola epidémiou relatívne ušetrená, Tri mal pozitívny test na koronavírus 7. júla.

„Porušením nariadenia o domácej karanténe nakazil covidom niekoľko ľudí a spôsobil smrť jednému človeku, ktorý zomrel 7. augusta,“ stojí v odôvodnení rozsudku. Podľa médií sa od Tria nakazilo osem ľudí.

Tri nie je vo Vietname prvý, kto bol potrestaný za šírenie koronavírusu. V júli dostal 18-mesačný trest dvadsaťtriročný Hai Duong a v marci bol potrestaný dvojročnou podmienkou zamestnanec vietnamských aerolínií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet