Na hlavný obsah

Záujemcov o stretnutie s pápežom budú na Spiši testovať aj v kostoloch

Zdravotníkov i materiál na testovanie poskytne Spišská katolícka charita.

Záujemcov o stretnutie s pápežom budú na Spiši testovať aj v kostoloch
Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Pri príležitosti návštevy pápeža Františka na Slovensku, bude možnosť otestovať sa vo všetkých dekanátnych kostoloch Spišskej diecézy. Všetci tí, ktorí nie sú zaočkovaní a chcú ísť na stretnutie s pápežom, sa v chrámoch môžu nechať bezplatne otestovať antigénovým testom.

“V spolupráci so Spišskou diecéznou katolíckou charitou chceme takto vyjsť v ústrety všetkým tým, ktorí nie sú očkovaní, a majú túžbu stretnúť sa so Svätým Otcom, pápežom Františkom, aj osobne,” spresnil administrátor Spišskej diecézy Ján Kuboš.

Na bezplatné testovanie v kostoloch sa ľudia nemusia prihlasovať. Stačí prísť s platným občianskym preukazom. “Chceme vyjsť v ústrety zvlášť tým, čo žijú v skromnejších pomeroch. Na druhej strane, budeme vďační za každý milodar, ktorí ľudia budú môcť poskytnúť,” dodal Kuboš.

Zdravotníkov i materiál na testovanie poskytne Spišská katolícka charita. Testovanie začne v pondelok (13. 9.) po 13.00 h. Ľudia tak získajú platný test, s ktorým sa môžu preukázať na stretnutí s hlavou katolíckej cirkvi ako v Šaštíne, tak v Prešove či v Košiciach.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny