Na hlavný obsah

Žena so stratou pamäti nájdená na chorvátskom ostrove Krk je Slovenka

Vyhlásila to miestna polícia.

Žena so stratou pamäti nájdená na chorvátskom ostrove Krk je Slovenka
Na snímke chorvátski záchranári, ktorí našli zranenú ženu. Foto: TASR

Ženu, ktorú nedávno našli v odľahlej časti chorvátskeho ostrova Krk, chorvátska polícia identifikovala ako Slovenku. Žena si nepamätala svoje meno a nevedela, ako sa tam dostala. Informovala o tom v stredu (22. 9.) agentúra AP.

Podľa stredajšieho vyhlásenia polície ide o 57-ročnú ženu zo Slovenska, ktorej identitu úrady zistili po tom, ako dostali viacero tipov od ľudí z Chorvátska i zahraničia. Informácie, ktoré pomohli zistiť jej totožnosť, pochádzali zo Spojených štátov, kde Slovenka žila do roku 2015. Následne sa presťahovala do Írska.

Ženu našli na Krku 12. septembra. Podľa chorvátskej horskej záchrannej služby (HGSS) nevedela, odkiaľ prišla, ani to, ako sa dostala na ostrov. Nemala pri sebe doklady ani mobilný telefón a v jej blízkosti sa nenachádzalo žiadne auto. Rozprávala anglicky, ale nepamätala si svoju totožnosť.

Ako informovala AP, chorvátske úrady uviedli, že žena prenocovala na pobreží. Našli ju vyčerpanú, dezorientovanú a s ľahkými zraneniami. Na fotografii, ktorú zverejnila chorvátska polícia, mala na tvári viacero škrabancov.

Neskôr ju previezli do nemocnice v meste Rijeka. Polícia označila jej stav za „stabilizovaný“ a uviedla, že po jej prepustení bude zverená do starostlivosti sociálnych pracovníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet