Na hlavný obsah

Žiadne rúška ani testy na covid. V Maďarsku začal nový školský rok

Školy si však môžu upraviť pravidlá podľa seba.

Žiadne rúška ani testy na covid. V Maďarsku začal nový školský rok
Foto: TASR

V Maďarsku sa v stredu (1. 9.) začal školský rok bez koronavírusových obmedzení. V školských budovách už nie je povinné nosenie rúšok, dodržiavanie rozostupov a deti sa nemusia ani testovať na covid. Jednotlivé školy si však môžu stanoviť pravidlá podľa svojho uváženia, informovala agentúra DPA.

Obmedzenia zrušila maďarská vláda z veľkej časti v júni. Zakrývanie dýchacích ciest je teraz povinné len v nemocniciach a domovoch dôchodcov.

V lete sa v Maďarsku počet infekcií výrazne znížil. V poslednom čase však počet denne zachytených prípadov opäť mierne pribúda a odborníci varujú pred novou vlnou epidémie, ku ktorej by mohli prispieť dovolenkári vracajúci sa zo zahraničia a aj začiatok školského roka.

Maďarské zdravotnícke úrady podľa agentúry MTI oznámili, že za predchádzajúci deň sa nákaza koronavírusom nanovo preukázala u 194 ľudí. Jeden ďalší pacient s ochorením COVID-19 zomrel.

V približne desaťmiliónovom Maďarsku bolo podľa MTI plne zaočkovaných vyše 5,5 milióna ľudí. Asi 322 000 Maďarov sa už tiež nechalo preočkovať treťou dávkou vakcíny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet