Na hlavný obsah

Zimný štadión v Prešove už disponuje všetkými sedačkami. Je pripravený hostiť zápas

Prvá etapa rekonštrukcie stála takmer 4,9 milióna eur.

Zimný štadión v Prešove už disponuje všetkými sedačkami. Je pripravený hostiť zápas
Kompletizácia a otvorenie zimného štadióna v Prešove. Foto: SITA

Mesto Prešov v piatok (24. 9.) otvorilo zrekonštruovaný zimný štadión, na ktorý už budú mať prístup aj diváci. Pred prvým extraligovým zápasom prešovských hokejistov proti Banskej Bystrici je na ňom namontovaných už všetkých 3 505 nových sedadiel za 370 000 eur, čo je zhruba o 80 000 eur menej, než sa pôvodne čakalo.

Zhotoviteľ po dohode s mestom zrealizoval práce v predstihu ešte pred zmluvne dohodnutým októbrovým termínom, s cieľom zabezpečiť plynulý štart najvyššej hokejovej súťaže.

Pohľad do priestorov zrekonštruovaného prešovského zimného štadióna.Foto: SITA
Foto: SITA

„Vlani sme úspešne ukončili najväčšiu rekonštrukciu zimného štadióna od jeho vzniku s cieľom vytvoriť v Prešove modernú a bezpečnú halu, ktorá bude základom pre rozvoj prešovského hokeja. Teraz oficiálne otvárame štadión aj pre verejnosť“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová pred spomenutým piatkovým zápasom.

Nové sedadlá sú v tmavočervenom odtieni a sú rozdelené do troch kategórií na základné (3 440 kusov), nadštandardné (48 kusov) a VIP (17 kusov). Spoločným prvkom všetkých sedadiel je akustická úprava zo spodnej strany.

Mesto Prešov tento rok zrealizovalo na štadióne aj inštaláciu ďalších, pre extraligu nevyhnutných technologických prvkov. Turnikety boli vybavené novým softvérom a hardvérom s nadstavbou na skenovanie vstupeniek.

Pohľad do šatne domáceho mužstva zrekonštrovaného prešovského zimného štadióna.Foto: SITA
Foto: SITA

Pribudol nový kamerový systém s videorozhodcom, údržbou prešlo vykurovanie časti priestorov štadióna a spustená do prevádzky bola aj kompletná infraštruktúra s predprípravou pre vybudovanie bufetov.

Okrem toho prešli údržbou aj kompresory a ďalšie technické zariadenia v interiéri budovy. Mesto postupne vyčlenilo na zabezpečenie podmienok pre extraligu, nový hokejový klub a prevádzku štadióna podporu v celkovej výške viac ako milión eur.

„Som rád, že pred zápasom sa nám podarilo dotiahnuť všetko do konca a bez akýchkoľvek problémov a obmedzení môžeme v piatok odohrať po 23 rokoch prvý extraligový zápas,“ skonštatoval prezident prešovského klubu, ktorý vznikol presunom extraligovej licencie z Detvy, Róbert Ľupták.

Zimný štadión Prešov.Foto: SITA
Foto: SITA

Prvú etapu rekonštrukcie zimného štadióna, postaveného v roku 1967, ukončilo mesto v závere minulého roka. Stála takmer 4,9 milióna eur. Ako dodala primátorka mesta, potrebná je ešte druhá etapa rekonštrukcie, zahrňujúca zateplenie štadióna a vzduchotechniku. Stáť by mala odhadom 2,5 až tri milióny eur. Potrebné je tiež podľa nej zabezpečiť vybudovanie novej tréningovej haly.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny