Na hlavný obsah

Armáda začne pomáhať so zásobovaním britských čerpacích staníc

Bez palív je ich viac ako 2 000.

Armáda začne pomáhať so zásobovaním britských čerpacích staníc
Na snímke Brit tankuje benzín do svojho auta. Foto: SITA/AP

Armádni vodiči cisterien začnú v Spojenom kráľovstve od pondelka (4. 10.) zásobovať čerpacie stanice, z ktorých boli mnohé aj v piatok (1. 10.) bez pohonných hmôt. Informovala o tom agentúra Reuters.

Ostrovná krajina má za sebou chaotický týždeň, počas ktorého motoristi v panike skupovali pohonné hmoty do zásoby a na benzínkach dochádzalo aj k bitkám.

Britská vláda povolala armádu, aby pomohla s riešením situácie, ktorá nastala v dôsledku brexitu i pandémie covidu a akútnemu nedostatku vodičov cisterien.

Vláda v piatok oznámila, že 200 pracovníkov obsluhy cisterien, z toho 100 vodičov, počas víkendu dokončí výcvik a v pondelok začnú rozvážať pohonné hmoty.

https://twitter.com/Humming_Zone/status/1444117902081286145

„Zatiaľ čo sa situácia stabilizuje, ozbrojené sily sú tu, aby zaplnili akékoľvek kritické pracovné miesto a pomohli udržať krajinu v chode podporou priemyslu zásobovania obslužných priestorov pohonnými látkami,“ uviedol britský minister obrany Ben Wallace.

Podľa distribútorov je v Británii bez palív viac ako 2 000 čerpacích staníc a spravodajcovia Reuters uvádzajú, že v Londýne a južnom Anglicku sú stále zatvorené desiatky benzínových púmp. Na tých, ktoré ešte nezatvorili, sa tvorili rady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet