Na hlavný obsah

Banskobystrickému okresu chýba vyše 500 zaočkovaných, aby sa vyhol čiernej farbe

V podobnej situácii sa nachádzajú aj Košice.

Banskobystrickému okresu chýba vyše 500 zaočkovaných, aby sa vyhol čiernej farbe
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Necelé jedno percento (teda približne 560 ľudí) plne zaočkovaných nad 50 rokov delí okres Banská Bystrica od toho, aby podľa covidového automatu už nespadol do čiernej fázy. Predstavitelia kraja, mesta Banská Bystrica a okolitých obcí sa preto obrátili na svojich obyvateľov. Prekonanie hranice znižuje zaradenie na covidovom automate o jeden stupeň.

To, do akej farby covidového automatu patria jednotlivé okresy, určuje ministerstvo zdravotníctva na základe údajov z regionálnych úradov verejného zdravotníctva. V Banskobystrickom okrese pribudlo za uplynulý týždeň 570 pozitívne testovaných.

„Za uplynulý kalendárny týždeň sme zaznamenali dvojnásobný nárast pozitívne testovaných osôb. Sme veľmi blízko k tomu, aby sme sa dostali do čiernej farby covidového automatu,“ uviedla Zora Kľocová, riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Banská Bystrica.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Už tento víkend budú očkovať výjazdové tímy na dvoch najväčších sídliskách mesta – v Sásovej a na Fončorde. Podľa záujmu aj v okolitých obciach.

V rámci celého Slovenska je na tom najhoršie so zaočkovanosťou obyvateľov nad 50 rokov práve Banskobystrický kraj. K možnosti nepatriť medzi čierne okresy sa blíži aj Zvolen, Žiar nad Hronom, či Banská Štiavnica. Naopak najďalej k tejto hranici je okres Poltár.

V podobnej situácii je aj mesto Košice, ktorému chýba 1 000 plne zaočkovaných ľudí nad 50 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny