Na hlavný obsah

Boris Kollár hrozí odchodom z koalície pre reformy súdov a nemocníc

Kľudne nech nás vyhodia z vlády, tvrdí.

Ani súdy, ani nemocnice. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) torpéduje reformné plány vlastnej koalície. Optimalizáciu siete nemocníc aj novú súdnu mapu jeho hnutie v aktuálnej podobe nepodporí. Partnerom opäť hrozí odchodom z koalície.

Vranov nad Topľou. Mesto, v ktorom sa križujú plány ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO) a ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Obyvatelia sa boja, že po ich reformách zostane okresné mesto bez vlastného súdu i akútnych lôžok v nemocnici.

„Mnoho z nás už vníma tieto aktivity štátu ako likvidáciu okresu,“ povedal tajomník Združenia miest a obcí vranovského regiónu Ján Fenčák.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V obkolesení rozhnevaných občanov i kamier v pondelok (11. 10.) do Vranova zavítal Boris Kollár. Dvojici ministrov vlastnej vlády pritom adresoval odkaz.

„Našu podporu nebudú mať, kľudne nech nás vyhodia z vlády. To sú nezmysly, čo to tuná idú pripraviť a rušiť tieto nemocnice. Nepodporíme to a urobím všetko preto aby to v parlamente neprešlo,“ vyhlásil predseda parlamentu a hnutia Sme rodina. Že má Kollár s optimalizáciou nemocničnej siete problém avizuje už dlhšie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko