Na hlavný obsah

Branislav Paška dostal sedem rokov nepodmienečne

Išlo o kauzu nákupu ultrazvukov z roku 2013.

Branislav Paška dostal sedem rokov nepodmienečne
Na snímke Branislav Paška. Foto: TASR

Branislav Paška, synovec nebohého expredsedu parlamentu Pavla Pašku, je vinný z machinácie vo verejnom obstarávaní pri nákupe ultrazvukov v košickej nemocnici z roku 2013. Rozsudok vyniesol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici v utorok (5. 10.). Odsúdil ho na 7 rokov nepodmienečne. Dianie na súde sledoval redaktor RTVS Andrej Bálint.

Branislav Paška si po roku a pol vypočul rozsudok v kauze netransparentného nákupu ultrazvukov pre košickú nemocnicu Louisa Pasteura. Súd mu uložil trest sedem rokov odňatia slobody, ktorý žiadal prokurátor.

Paška ešte na začiatku súdneho procesu vyhlásil, že je nevinný a viac nevypovedal. Proti rozsudku sa odvolal. O potvrdení alebo zrušení trestu tak ešte bude rozhodovať Najvyšší súd.

Paška bol uznaný vinným z toho, že ako vedúci oddelenia verejného obstarávania Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach nastavil podmienky verejnej súťaže tak, aby vyhrala vyhrala vopred vybratá firma, čím zdiskriminoval ostatných uchádzačov.

Štyri ultrazvuky nakoniec košická nemocnica obstarala za viac ako 400 000 eur, podľa znalkyne sa dali nakúpiť za polovičnú cenu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko