Na hlavný obsah

Brazílskeho prezidenta nepustili na futbalový zápas, nebol zaočkovaný

Bolsonaro sa odmieta nechať zaočkovať.

Brazílskeho prezidenta nepustili na futbalový zápas, nebol zaočkovaný
Na snímke brazílsky prezident Jair Bolsonaro. Foto: TASR/AP

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro nemohol v nedeľu (10. 10.) navštíviť futbalový zápas ligových klubov Santos a Gremio, pretože domáci klub nepúšťa na štadión fanúšikov, ktorí nie sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom v pondelok (11. 10.) agentúra Reuters.

Nedeľný zápas bol prvý od začiatku pandémie, ktorý klub Santos odohral pred divákmi, avšak podmienkou bolo potvrdené očkovanie alebo negatívny PCR test.

„Chcel som ísť na zápas Santosu a oni mi povedali, že na to musím byť zaočkovaný,“ vyhlásil Bolsonaro vo videonahrávke, ktorú zverejnil spravodajský server Metropoles. „Prečo?“ dodal prezident, ktorý sa odmieta nechať očkovať a povzbudzuje aj ďalších, aby nasledovali jeho príklad.

Bolsonaro tvrdí, že má proti covidu dostatok protilátok, pretože už sa touto chorobou nakazil.

Zo správ nie je jasné, či sa Bolsonaro skutočne pokúšal prejsť bez očkovania na štadión, alebo či ide len o ďalší z jeho všeobecných povzdychov proti potrebe toho, čomu hovorí „vakcinačné pasy“.

Hovorca klubu Santos uviedol, že prezidentov tím klub neoslovil, ale všetci fanúšikovia musia dodržiavať zdravotné nariadenia, ktoré v krajine platia. V Brazílii, ktorá má zhruba 212 miliónov obyvateľov, zomrelo na nákazu koronavírusom viac ako 600 000 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet