Na hlavný obsah

Bývalého amerického prezidenta Clintona prepustili z nemocnice

Strávil v nej päť dní.

Bývalého amerického prezidenta Clintona prepustili z nemocnice
Na archívnej snímke z 27. januára 2021 bývalý americký prezident Bill Clinton. Foto: TASR/AP

Bývalého amerického prezidenta Billa Clintona v nedeľu (17. 10.) po piatich dňoch prepustili z nemocnice v štáte Kalifornia, kde sa liečil na infekciu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie ošetrujúceho lekára Alpesha Amina, ktoré zverejnil Clintonov hovorca.

Z medicínskeho zariadenia Irvine Medical Center patriaceho pod kalifornskú univerzitu ho prepustili v nedeľu okolo 08.00 h miestneho času.  Z nemocnice odchádzal v sprievode svojej manželky a bývalej kandidátky na prezidentský post Hillary Clintonovej.

„Horúčka i počet bielych krviniek sa normalizovali a (Clinton) sa vráti domov do New Yorku, kde doužíva nasadené antibiotiká,“ uviedol Amin, ktorý dohliadal na tím lekárov.

Sedemdesiatpäťročného Clintona v utorok (12. 10.) hospitalizovali v nemocnici juhovýchodne od Los Angeles s infekciou, ktorá podľa slov jeho hovorcu Angela Ureňu nemá spojitosť s ochorením COVID-19. Nemenovaný poradca exprezidenta vtedy uviedol, že Clinton mal infekciu močového ústrojenstva, ktorá sa rozšírila do jeho krvného obehu, ale momentálne sa už zotavuje.

Ureňa v sobotu (16. 10.) avizoval, že Clinton zostane v nemocnici ešte jednu noc, aby mu mohli podať ďalšie intravenózne antibiotiká. Potvrdil ale, že všetky zdravotné indikátory „smerujú správnym smerom“, napísala agentúra AP.

V roku 2004 podstúpil Clinton, ktorý bol v rokoch 1993-2001 bol 42. prezidentom USA, v súvislosti so závažným ochorením srdca štvornásobný bypass a o šesť rokov neskôr mu implantovali tzv. koronárne stenty.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet