Na hlavný obsah

Českého prezidenta Zemana pre komplikácie súvisiace s jeho diagnózou hospitalizovali

Podľa záberov bol v bezvedomí.

Českého prezidenta Zemana pre komplikácie súvisiace s jeho diagnózou hospitalizovali
Na snímke český prezident Miloš Zeman. Foto: TASR/AP

Českého prezidenta Miloša Zemana odviezla v nedeľu (10. 10.) krátko popoludní zo zámku v Lánoch sanitka do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN). Pred 13. hodinou dorazil do nemocnice a na záberoch bolo vidieť, že nie je pri vedomí. Pri vykladaní zo sanitky mu podopierali hlavu a mal zatvorené oči, informuje český spravodajský server Novinky.cz.

Do nemocnice následne prišla aj Zemanova manželka Ivana a dcéra Kateřina. Prezidenta odviezla záchranka krátko po jeho schôdzke s úradujúcim českým premiérom Andrejom Babišom.

Zemanov hovorca Jiří Ovčáček uviedol, že Zeman na základe odporučenia ošetrujúceho lekára vyslovil súhlas s hospitalizáciou v ÚVN. Podľa zdrojov serverov iRozhlas a Českej televízie ide o plánovanú hospitalizáciu.

Zemanov ošetrujúci lekár Miroslav Zavoral uviedol, že prezidentova hospitalizácia súvisí s komplikáciami spôsobenými jeho chronickým ochorením. Bližšie informácie nemocnica neposkytla, lekár nemá Zemanov súhlas so zverejnením diagnózy.

„Prezident bol hospitalizovaný na moje odporučenie. Poznáme jeho diagnózu, ale nemám súhlas so zverejnením,“ povedal Zavoral.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet