Na hlavný obsah

Dodávateľom poslednej inštancie sa neoplatí dodávať elektrinu klientom Slovakia Energy

Vytvorilo by to stratu.

Stredoslovenskej energetike sa neoplatí dodávať elektrinu klientom po spoločnosti Slovakia Energy. Vytvorila by niekoľkomiliónovú stratu. Zároveň zvažuje, že odstúpi od zmluvy o Dodávateľovi poslednej inštancie (DPI).

Podobne je na tom Západoslovenská a Východoslovenská energetika. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) ich prístup kritizuje. Ponúka však riešenie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Stredoslovenská energetika sa pred ôsmimi rokmi dobrovoľne rozhodla, že vo svojom regióne preberie klientov po dodávateľskej firme, ktorá z nejakého dôvodu skončí. Po prevzatí klientov spoločnosti Slovakia Energy by za posledný štvrťrok tohto roka a celý budúci rok vytvorila stratu takmer 11 miliónov eur.

Podobne sú na tom Západoslovenská a Východoslovenská energetika. Prijateľné riešenie chcú DPI vyrokovať na Úrade pre reguláciu sieťových odvetví.

„Aby dosahy vzniknutej situácie neniesli len spoločnosti v režime DPI a zároveň aby nedošlo k výraznému zvýšeniu cien pre bývalých zákazníkov Slovakia Energy,“ povedala hovorkyňa Západoslovenskej energetiky Michaela Dobošová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika