Na hlavný obsah

Hlavná železničná stanica v Bratislave stále čaká na rekonštrukciu

Minister dopravy tvrdí, že chýbajú peniaze.

Hlavná železničná stanica v Bratislave stále čaká na rekonštrukciu
Hlavná železničná stanica v Bratislave. Foto: TASR

Rozbité okná, popraskané dlaždice, či zatekajúce steny a strecha. Hlavná stanica je tŕňom v oku Bratislavčanov už dlhodobo. Naposledy ju vyčistili a vymaľovali pred hokejovými majstrovstvami sveta a prisľúbili, že v rekonštrukcii budú pokračovať. Kedy sa práce začnú, železnice nevedia povedať.

Na rekonštrukciu stanice tlačí aj vedenie hlavného mesta. Primátor Matúš Vallo uvádza, že rokuje s ministerstvom dopravy, ako aj so železnicami o spoločnej architektonickej súťaži. Tá by sa mala týkať nielen hlavnej budovy stanice, ale aj predstaničného námestia.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Všetky zmeny musí v konečnom dôsledku odsúhlasiť ministerstvo dopravy a výstavby. Šéf rezortu Andrej Doležal (nom. Sme rodina) pripúšťa možnosť, aby do hry vstúpil súkromný investor.

„Tým je povedané všetko. Najmä to, že Železnice Slovenskej republiky nemajú vlastné zdroje na to, aby dokázali zrekonštruovať stanicu a už vôbec nie vlastné zdroje, aby dokázali developovať celé to územie,“ vysvetlil Doležal.

Železnice tvrdia, že napriek týmto problémom sa nič nemení na ich pláne stanicu kompletne zrekonštruovať. Ambiciózne plány sa však opakujú už niekoľko desaťročí, ale zatiaľ nevidieť žiadne konkrétne výsledky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny