Na hlavný obsah

Hráč NHL sfalšoval doklad o očkovaní. Dostal exemplárny trest

Evander Kane vynechá 21 zápasov.

Hráč NHL sfalšoval doklad o očkovaní. Dostal exemplárny trest
Na snímke hokejista San Jose Sharks Evander Kane Foto: TASR/AP

Kanadský hokejista Evander Kane počas kariéry v NHL predviedol už niekoľko „psích kúskov“, ale ten najnovší ho príde poriadne draho. Rodák z Vancouveru sa prezentoval falošným dokladom o očkovaní proti koronavírusu a za porušenie protokolov o ochorení COVID-19 má od vedenia zámorskej profiligy stop na 21 zápasov bez nároku na mzdu.

Tridsaťročný šikovný krídelník chýbal v zostave San Jose v sobotňajšom (16. 10.) úvodnom súboji novej sezóny proti Winnipegu (4:3) a opäť si bude môcť obliecť dres svojho klubu až 30. novembra v zápase proti New Jersey. Informoval o tom oficiálny web NHL.

„Chcel by som sa ospravedlniť svojim spoluhráčom, organizácii San Jose Sharks aj všetkým fanúšikom za porušenie zdravotných protokolov o covide. Urobil som chybu, ktorú úprimne ľutujem a preberám za ňu zodpovednosť. Počas nútenej prestávke podstúpim terapiu, ktorá mi v budúcnosti umožní prijímať lepšie rozhodnutia pre moju kariéru. Hokej stále milujem, takže ihneď po skončení trestu budem späť na ľade,“ uviedol Evander Kane vo svojom vyhlásení.

„Sme veľmi sklamaní počínaním nášho hráča, že nerešpektoval protokoly o zdraví a bezpečnosti, ktoré spoločne prijali NHL a NHLPA,“ píše sa v reakcie tímu San Jose Sharks.

Kane bol v juniorskom tíme Kanady, ktorý sa stal v roku 2009 majstrom sveta. Medzi dospelými sa v reprezentačnom drese s javorovým listom objavil na MS trikrát, ale medailu nezískal. Na svetovom šampionáte na Slovensku v roku 2011 bola Kanada s Kanom v zostave celkovo piata.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport