Na hlavný obsah

Hurikán Pamela sa blíži k pobrežiu Mexika

Ku krajine smeruje z Tichého oceánu.

Tropická cyklóna Pamela sa v utorok (12. 10.) blížila k západnému pobrežiu Mexika a zosilnela na hurikán prvej kategórie, informovala agentúra AFP.

Cyklóna Pamela zosilnela na hurikán prvej kategórie, keď sa priblížila k štátu Sinaloa na pri pobreží Tichého oceánu v západnej časti Mexika, oznámila národná meteorologická služba (SMN).

Pamela sa pohybuje smerom na sever rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu a sprevádza ju vietor s rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu, v nárazoch 160 kilometrov za hodinu.

O 16.00 h SELČ sa hurikán nachádzal 405 kilometrov juhozápadne od prístavného mesta Mazatlán v štáte Sinaloa a približne 345 kilometrov od najjužnejšieho bodu polostrova Baja California.

Mexiko sa nachádza v oblasti, kde je častý výskyt tropických smrští a hurikánov, pripomína AFP. Tie zasahujú východné i západné pobrežie tejto krajiny.

Hurikán Nora v auguste vyvolal zrážky na pobreží štátu Jalisco na západe a vyžiadal si najmenej jednu obeť na živote. Hurikán Grace si v ten istý mesiac na východnom pobreží Mexika vyžiadal najmenej 11 obetí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet