Na hlavný obsah

Ikonická socha Krista Spasiteľa má 90 rokov. V Riu de Janeiro sa konali oslavy

Oslávili to bohoslužbou aj novým alkoholickým nápojom.

Ikonická socha Krista Spasiteľa má 90 rokov. V Riu de Janeiro sa konali oslavy
Socha Krista Spasiteľa sa nad brazílskym mestom Rio de Janeiro týči už 90 rokov. Foto: TASR/AP

Obyvatelia brazílskeho mesta Rio de Janeiro v utorok (12. 10.) oslávili „90. narodeniny“ tamojšej ikonickej sochy Krista Spasiteľa slávnostnou bohoslužbou aj novým alkoholickým nápojom. Informovala o tom agentúra AFP.

Slávnostná omša na počesť výročia postavenia tohto obrovského momunentu sa mala pôvodne konať priamo pod sochou, ale pre nepriaznivé počasie sa napokon uskutočnila v Metropolitnej katedrále sv. Sebastiána v centre Ria.

Súčasťou osláv bolo aj uvedenie novej značky alkoholického nápoja s názvom Redeemer Cachaca – z radu slávneho brazílskeho rumu cachaca – s podobizňou Krista na fľaši.

Brazílsky hudobný skladateľ Moacyr Luz už v septembri zverejnil pieseň s názvom Alma Carioca, Cristo Redentor (Kristus Spasiteľ – duša Ria), ktorú venoval 90. výročiu vzniku sochy.

Pred vypuknutím covidovej pandémie prilákala táto 38 metrov vysoká socha situovaná na vrchu Corcovado ročne takmer dva milióny návštevníkov. Vlani bola z dôvodu pandémie niekoľko mesiacov zatvorená. Návštevníci, ktorí k nej chcú zavítať, sa teraz musia preukázať potvrdením o zaočkovaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet