Na hlavný obsah

Investícia firmy Ziegler Group v Rimavskej Sobote sa možno neuskutoční

Dôvodom je nedostatok dreva.

Mali namierené do Rimavskej Soboty, no možno zostanú v Nemecku. Veľká investícia v drevospracujúcom priemysle, ktorú pred časom ohlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), začína mať prvé trhliny. Hrozí, že bavorská firma na slovenský trh nevstúpi. Dôvodom je nedostatok dreva.

Mali byť prvým strategickým investorom v štátnom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote. „Predpokladáme, že sa nám časom podarí ročne spracovať až okolo jedného milióna metrov dreva,“ povedal konateľ spoločnosti Ziegler Group Andreas Sandner.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Slovenskí drevári už vtedy upozorňovali, že na našom trhu sú k dispozícii ledva 3 milióny kubických metrov dreva.

„My z roka na rok máme toho dreva menej. Už teraz máme o polovicu zamestnancov menej ako sme mali,“ uviedol majiteľ piliarskeho podniku Píla Pali Ivan Hruška.

Práve nedostatok dreva na trhu má byť dôvodom, prečo teraz bavorská firma s investíciou na Gemeri váha. „Máme informácie len sprostredkované. Údajne sa Ziegler Group naozaj chystá vycúvať z tejto plánovanej investície najmä preto že s najväčšou pravdepodobnosťou nedostal prísľub dlhodobej zmluvy s Lesmi SR,“ povedal primátor mesta Rimavská Sobota Jozef Šimko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny