Na hlavný obsah

Jeleňov zabili a telá nechali pohodené bez hláv

Polícia vyšetruje prípady pytliactva.

Za uplynulé dni pribudli v okresoch Veľký Krtíš a Lučenec dva prípady zastrelených jeleňov európskych, ktorým oddelili hlavy. Telá zvierat ponechali na mieste. Obidva prípady už vyšetruje polícia.

V obci Čelovce v okrese Veľký Krtíš blízko obytných domov našli zabitého päťročného jeleňa s oddelenou hlavou. Jeleňa zastrelili na rujovisku. Ide už o druhý takýto prípad za posledné týždne.

„Vyšetrovatelia v Lučenci a vo Veľkom Krtíši začali trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva. Tieto skutky boli spáchané závažnejším spôsobom, preto páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Aktuálne naplno prebieha jelenia ruja, čo láka predovšetkým pytliakov. Zabitím dvoch statných jeleňov vznikli škody aj miestnym poľovníkom.

„Tá divina je znehodnotená a musí byť neškodne odstránená. Ak sú to jelene chovné, ktoré by poľovníci nelovili, tak škoda je naozaj nenahraditeľná pre daný poľovný revír,“ skonštatoval Alojz Kaššík, viceprezident Slovenskej poľovníckej komory.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko