Na hlavný obsah

Kenskú bežkyňu Tiropovú našli mŕtvu v jej dome

Dobodať ju mal jej manžel.

Kenskú bežkyňu Tiropovú našli mŕtvu v jej dome
Na archívnej snímke v popredí kenská atlétka Agnes Jebetová Tiropová. Foto: TASR/AP

Kenskú atlétku a aktuálnu držiteľku svetového rekordu v behu na 10 kilometrov Agnes Jebetovú Tiropovú našli mŕtvu v jej dome v meste Iten na západe Kene. Dvojnásobná bronzová medailistka zo svetových atletických šampionátov, ktorá skončila štvrtá v behu na 5 000 metrov na Olympijských hrách v Tokiu, mala 25 rokov.

Kenská polícia povedala pre BBC Sport Africa, že okolnosti smrti športovkyne stále vyšetruje. Na mieste sú prítomní aj kriminalisti. Podľa zdrojov BBC mala Tiropová bodné rany na krku a bruchu. Informácie Kenskej atletickej federácie hovoria o tom, že rany jej mal spôsobiť jej manžel.

Polícia rozbehla pátranie po Tiropovej manželovi. „Po príchode do domu ju našli na posteli a na zemi bola kaluž krvi. Mala bodné poranenia na krku, čo nás viedlo k záveru, že vražednou zbraňou bol nôž. Spustili sme predbežné vyšetrovanie, jej manžel je podozrivý, pretože je na úteku. Snažíme sa ho nájsť, aby objasnil, čo sa stalo,“ povedal miestny policajný šéf Tom Makori pre BBC.

„Keňa prišla o klenot, ktorý bol jedným z najrýchlejšie stúpajúcich atletických obrov na medzinárodnej scéne, vďaka jej oku lahodiacim predstaveniam na trati,“ uviedla Kenská atletická federácia na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport