Na hlavný obsah

Liga Majstrov: Liverpool vyhral nad Atleticom, Dortmund schytal štvorku v Amsterdame

Pohodlne vyhral aj Real Madrid nad Šachtarom.

Liga Majstrov: Liverpool vyhral nad Atleticom, Dortmund schytal štvorku v Amsterdame
Na snímke hráči Liverpoolu FC oslavujúci gól do siete Atletica Madrid. Foto: TASR/AP

Futbalisti Liverpoolu FC v treťom kole skupiny B vyhrali v Madride nad domácim Atleticom 3:2. Anglický tím v prvom polčase viedol zásluhou Mohameda Salaha a Nabyho Keitu 2:0, no domáci vyrovnali ešte do polčasu dvomi gólmi Antoina Griezmanna na 2:2.

Francúz sa stal smutným hrdinom zápasu, v druhom polčase videl po faule červenú kartu a domáci neudržali remízu až do konca. O víťazstve „The reds“ rozhodol z penalty Egypťan Mohamed Salah.

V druhom stretnutí skupiny Porto doma zdolalo AC Miláno 1:0. Milánčania sú priebežne poslední bez bodu, Porto sa delí s Atleticom so štyrmi bodmi o druhú priečku a Liverpool bez straty vedie.

Moldavský majster Šeriff Tiraspoľ po prvý raz v skupinovej fáze prehral, v Miláne podľahol Interu 1:3. Za domácich sa presadili Edin Džeko, Arturo Vidal a Stefan de Vrij, jediný gól Šeriffu strelil Luxemburčan Sebastien Thill. Za Inter celý zápas odohral Milan Škriniar.

V druhom zápase skupiny D Real Madrid deklasoval Šachtar Doneck v Kyjeve 0:5. Skôre otvoril v prvom polčase vlastný gól Sergeja Kryvtsova, po zmene strán dva presné zásahy pridal Vinicius Junior, presadili sa aj Rodrygo a Karim Benzema. Skupinu D vedú Šeriff a Real so 6 bodmi, tretí Inter má 4 body a na spodku je Šachtar s jediným bodom.

Paríž St. Germain otočil domáci zápas proti RB Lipsko, v ktorom prehrával 1:2. Za Parížanov sa presadili Kylian Mbappé a dvakrát Lionel Messi, o víťazstve rozhodol Argentínčan gólom z penalty. Strelcami nemeckého tímu boli Andre Silva a Nordi Mukiele. V prvom zápase skupiny A deklasoval Manchester City Bruggy 5:1.

PSG vedie skupinu A so 7 bodmi o bod pred Cityzens, tretie Bruggy majú 4 body. Lipsko je zatiaľ bez bodu posledné.

Borussia Dortmund zažila hororový večer v Amsterdame, domáci Ajax nemecký tím zlikvidoval po vlastnom góle Marca Reusa a presných zásahoch Daleyho Blinda, Antonyho a Sebastiena Haller 4:0. V prvom zápase skupiny C Sporting Lisabon v Istanbule zdolal Besiktas 4:1.

V priebežnej tabuľke tejto skupiny vedie Ajax s 9 bodmi pred Dortmundom so 6 bodmi. Sporting získal 3 body a je tretí, turecký Besiktas je bez bodu posledný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport