Na hlavný obsah

Matej Tóth bude novým riaditeľom vojenského športového centra DUKLA

Informovalo o tom ministerstvo obrany.

Matej Tóth bude novým riaditeľom vojenského športového centra DUKLA
Na snímke bývalý atlét Matej Tóth. Foto: TASR

Vojenské športové centrum DUKLA Banská Bystrica bude mať od 1. novembra 2021 nového riaditeľa. Stane sa ním bývalý reprezentant a olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth. RTVS o tom informovala Mária Precner z komunikačného odboru ministerstva obrany.

„Mateja Tótha určite netreba špeciálne predstavovať. Dôležité však je, že vo vojenskom športovom centre pôsobí už 18 rokov. Dôkladne teda pozná nielen prostredie, ale tiež problémy a možnosti ďalšieho napredovania z pohľadu športovca ale aj manažmentu. Som presvedčený, že do VŠC DUKLA prinesie nový pohľad a ako donedávna aktívny športovec a reprezentant bude dbať tiež na potreby a rozvoj našich športovcov,“ uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

Budúci riaditeľ VŠC DUKLA Matej Tóth poďakoval ministrovi za prejavenú dôveru. „Teším sa na spoluprácu, budem sa snažiť dať Dukle maximum, čo budem vedieť. Budem sa snažiť uplatniť všetky svoje znalosti a skúsenosti a pomáhať najmä športovcom – vytvárať im tie najlepšie podmienky, pretože oni sú na Dukle tí, pre ktorých sme tu,“ povedal.

Šéf rezortu obrany pri tejto príležitosti poďakoval doterajšiemu riaditeľovi centra Romanovi Benčíkovi, ktorý vo funkcii končí na vlastnú žiadosť. „Za viac ako štyri roky sa centrum posunulo vpred, o čom svedčia aj početné úspechy našich športovcov, srdečne ďakujem a teším sa na ďalšiu spoluprácu v štruktúrach Dukly,“ ocenil minister.

Zároveň oznámil, že vedenie rezortu ráta s ďalšími posilami v manažmente VŠC DUKLA z radov top športovcov. Vo vedení Dukly tak bude pôsobiť napríklad najúspešnejšia slovenská vodná slalomárka Elena Kaliská. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko