Na hlavný obsah

Medvedicu, ktorá sa potulovala po popradskom letisku, usmrtili

Riaditeľ letiska nie je spokojný s postupom ochranárov.

Mladú medvedicu, ktorá sa v noci potulovala popri popradskom letisku, usmrtili. Šelmu uspal a utratil Zásahový tím pre medveďa hnedého. Riaditeľ letiska sa chce sťažovať na nehumánny postup ochranárov. Tí si za rozhodnutím stoja a považujú ho za správne.

Medvedica sa prešla popri termináli a zamierila ku kontajnerom. Popradské letisko navštívila za posledný týždeň niekoľkokrát. V piatok (1. 10.) v noci sa ostraha opäť obrátila na Medvedí zásahový tím.

„Rozhodli sme sa, že problémovú medvedicu odstránime z populácie. Narkotizačnou šípkou sme ju v areáli letiska uspali a z areálu letiska následne bola premiestnená, nebola eutanázovaná na pôde letiska,“ povedal Michal Haring zo zásahového tímu pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Riaditeľa letiska usmrtenie medvedice rozhorčilo. Jej návštevy na letisku síce považuje za bezpečnostný problém, ale postup medvedieho tímu odmieta.

„Ja som dôrazne žiadal ľudí z toho tímu, že som proti akémukoľvek fatálnemu riešeniu tejto situácie,“ povedal riaditeľ Letiska Poprad-Tatry Peter Dujava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny