Na hlavný obsah

Milionára odsúdili na doživotie. Po niekoľkých dňoch skončil na pľúcnej ventilácii

Informoval o tom jeho právnik.

Milionára odsúdili na doživotie. Po niekoľkých dňoch skončil na pľúcnej ventilácii
Robert Durst na súde. Foto: SITA/AP

Americký milionár Robert Durst, ktorý dostal vo štvrtok (14. 10.) doživotný trest za vraždu, bol hospitalizovaný s ochorením COVID-19. Podľa právnika je sedemdesiatosemročný realitný magnát na pľúcnej ventilácii.

„Vyzerá horšie, než ako som ho kedy videl,“ povedal o jeho stave v rozhovore s denníkom Los Angeles Times obhajca Dick DeGuerin.

Dursta odsúdili za vraždu jeho priateľky Susan Bermanovej z roku 2000. Chcel jej zabrániť, aby s políciou hovorila o zmiznutí jeho ženy. Polícia sa domnieva, že okrem Bermanovej Durst počas svojho života zabil ďalších dvoch ľudí.

Prokuratúra ho označila za narcistického psychopata, k vražde Bermanovej sa nepriznal. Jeho žena Kathleen McCormacková bola nezvestná od roku 1982 a je považovaná za mŕtvu. Durst, ktorý sa niekoľko desaťročí skrýval, nebol nikdy v jej prípade obvinený.

Tretí človek, ktorého život má podľa polície Durst na svedomí, je sused Morris Black, ktorý odhalil jeho totožnosť v roku 2001, keď sa Durst skrýval v Texase a vydával sa za nemú ženu.

Durst patrí k bohatej newyorskej dynastii realitných magnátov. Jeho brat Douglas svedčil na súde a vyhlásil: „Rád by ma zavraždil.“ Milionára zatkli v roku 2015 v predvečer vysielania záverečnej epizódy seriálu Nevyjasnené zločiny Roberta Durstu z produkcie HBO.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet