Na hlavný obsah

Minister Budaj bude s Kollárom rokovať o reforme národných parkov

Zvyšok koalície návrh podporuje, tvrdí minister

Minister Budaj bude s Kollárom rokovať o reforme národných parkov
Na ilustračnej snímke Národný park Slovenský raj. Foto: TASR

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) je pripravený rokovať s predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina). Podľa Budaja sa mu má Kollár ozvať. Informoval o tom pred stredajším (20. 10.) rokovaním vlády.

Budaj povedal, že zvyšné koaličné strany – OĽANO, SaS, Za ľudí – reformu národných parkov podporujú. Uviedol, že niektorým Kollárovým výhradám rozumie, no iné „upravuje“. Vidí za tým politikárčenie.

Zdôraznil, že počas 70-ročnej existencie národných parkov sa „vždy darí tým, ktorí ich drancujú, aby neboli chránené“. Tvrdí, že pri každom návrhu zákona sú kšeftári, ktorí idú proti verejnému záujmu. „Na to sú ministri a poslanci, aby verejný záujem obhajovali,“ dodal.

Podľa neho sa roky nikto nezaujímal o vidiek. „Teraz tam môžu prísť peniaze z plánu obnovy, ak sa tento projekt zmarí, plán obnovy sa zastaví. To má vážne dosahy,“ vysvetlil Budaj, ktorého prekvapuje, že za Kollárom stoja pri tomto návrhu ľudia spojení s ĽSNS.

Hovorí, že reforma je súčasťou programového vyhlásenia vlády. Verí, že koalícia nebude reformu vetovať.

Stredajšie rokovanie vlády k tomuto návrhu však ministri prerušili. Spolu s ministrom pôdohospodárstva Samuelom Vlčanom (nom. OĽANO) má nachystať memorandum, ktoré má rozptýliť obavy z presunu štátnych pozemkov v národných parkoch pod ochranárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko