Na hlavný obsah

Minister obrany Naď sa chystá podať trestné oznámenie na Kotlebu a Mazureka

Ide o šírenie poplašnej správy.

Minister obrany Naď sa chystá podať trestné oznámenie na Kotlebu a Mazureka
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa chystá podať trestné oznámenie na poslancov Národnej rady (NR) SR Mariana Kotlebu (ĽSNS) a Milana Mazureka (nezaradený) v súvislosti so zámerným šírením poplašnej správy. Oznámil to na sociálnej sieti.

Kotleba vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, tvrdil, že slovenská armáda vyvíja systém MOVIR, podľa neho slúžiaci na sledovanie a izoláciu nezaočkovaných. „Chystá sa tu v spolupráci so slovenskou armádou a vo vojenských priestoroch vývoj akoby elektronického väzenia pre ľudí, ktorá bude do toho väzenia uvrhnutá na základe toho, že sa bude odmietať podriadiť týmto Covid opatreniam,“ povedal.

Mazurek vo videu v súvislosti so systémom hovoril o tom, že vláda chystá „koncentračné tábory pre nezaočkovaných“.

Ozbrojené sily SR tvrdenia označili za klamstvo a vysvetlili, že žiadne tajné informácie neunikli a o projekte MOVIR sa verejnosť môže dozvedieť viac na jeho webovej stránke. Klamstvom sú aj tvrdenia Kotlebu, že pre TATRA samit je v pohotovosti slovenská armáda.

„Rázne odmietam tieto klamstvá a poškodzovanie dobrého mena Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Politika zastrašovania je absolútne dno zúfalstva a slabosti!“ napísal na sociálnej sieti minister obrany.

„Cieľom projektu je vytvorenie a otestovanie mobilného monitorovacieho systému určeného na ochranu izolovaných skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení alebo opačne na ochranu obyvateľstva pred izolovanou skupinou identifikovanou ako zdroj rizika, vrátane návrhu, vývoja a overenia modelov správania sa jednotlivcov a entít,“ uvádza sa na webe projektu pripravovanom Technickou univerzitou v Košiciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko