Na hlavný obsah

Minister zdravotníctva bude v stredu rokovať s premiérom o rozpočte

Podľa rezortu zdravotníctva návrh rozpočtu nezohľadnil stabilizáciu personálu.

Minister zdravotníctva bude v stredu rokovať s premiérom o rozpočte
Na snímke minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Foto: TASR

Hlavným cieľom rezortu zdravotníctva na najbližšie obdobie je stabilizácia personálu aj prostredníctvom vyšších miezd, no návrh štátneho rozpočtu nezohľadňuje požiadavky rezortu v tomto smere.

Informoval o tom na vyhlásení minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Minister verí, že sa mu podarí urobiť lepšiu dohodu v ďalšom kole rokovaní, ešte v stredu (13. 10.) sa má stretnúť s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

„Verím, že dôjdeme k nejakej konsenzuálnej zhode a verím tomu, že celá spoločnosť, vláda a členovia parlamentu si uvedomujú, že zdravotníctvo je dnes vo veľmi krehkom stave a tá stabilizácia a pokoj, ktorý tam potrebujeme vniesť, je našou prvoradou úlohou,“ vyjadril sa Lengvarský a dodal, že má prichystaných zhruba 15 variantov, ktoré by chcel rezort dosiahnuť.

Lengvarský ubezpečil, že rezerva ministerstva financií bude slúžiť potrebám ministerstva zdravotníctva. Rezort môže počítať s 232 miliónmi eur, ktoré boli viazané na poistencov štátu do konca tohto roku. Tie sa budú uvoľňovať podľa potrieb rezortu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko