Na hlavný obsah

Na očkovanie už dohliada polícia

Útoky antivaxerov ustali.

Na očkovanie už dohliada polícia
Zdravotníkov v mobilnej očkovacej jednotke strážia policajti. Foto: RTVS

Zdravotníkov v mobilnej očkovacej jednotke strážia policajti. V Žilinskom kraji na nich útočili odporcovia vakcinácie a ľuďom bránili dať sa zaočkovať. Po posilnení policajných hliadok sa útoky zatiaľ neopakovali.

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran prisľúbil, že policajný zbor začne uplatňovať tvrdé opatrenia voči tým, ktorí napádajú zdravotníkov.

„Našťastie, po aktivitách policajného zboru sa situácia stopercentne upokojila. Mrzí ma, že musíme využívať políciu na takéto aktivity, aby tu chránili zdravotníckych pracovníkov,“ hovorí Silvia Pekarčíková, riaditeľka odboru zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja.

Pozrite si reportáž RTVS:

Odporcovia očkovania sa zamerali najmä na mobilnú očkovaciu jednotku VakciZuzka. Na viacerých miestach sa objavovali tie isté tváre. Podľa polície išlo o organizovanú skupinu.

„Všetky incidenty v Žilinskom kraji sme zdokumentovali a pri ich riešení postupujeme v zmysle platnej právnej úpravy. V súvislosti s prípadmi nebolo do súčasnej doby vznesené obvinenie konkrétnej osobe,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko