Na hlavný obsah

Nadrogovaný Slovák autom usmrtil mladú ženu, ďalšieho cyklistu ťažko zranil

Maďarská polícia začala trestné stíhanie.

Nadrogovaný Slovák autom usmrtil mladú ženu, ďalšieho cyklistu ťažko zranil
Na ilustračnej snímke maďarské policajné auto. Foto: Twitter/Magyar Rendőrség

Občan Slovenska zrazil v pondelok (4. 10.) na západe Maďarska dvoch cyklistov, pričom usmrtil 20-ročnú hádzanárku, ktorá podľahla ťažkým zraneniam. Informoval o tom v utorok (5. 10.) spravodajský server blikk.hu.

Nadrogovaný vodič vyčíňal na cestách v pondelok nadránom, pričom oboch cyklistov zrazil v priebehu dvoch hodín. Z miesta činu v oboch prípadoch ušiel bez zastavenia a poskytnutia pomoci. Maďarská polícia ho zadržala v pondelok napoludnie.

Prvú cyklistku zrazil 35-ročný muž s terénnym autom značky Mercedes tmavej farby nadránom v mestečku Jánossomorja. Auto vo vysokej rýchlosti vrazilo do mladej športovkyne, ktorá následne podľahla ťažkým zraneniam.

Zhruba o dve hodiny neskôr zrazil ten istý vodič v Mosonmagyaróvári, 16 kilometrov od Jánossomorje, ďalšieho cyklistu, ktorého s ťažkými poraneniami chrbtice previezli do nemocnice, kde upadol do kómy.

Podľa portálu ripost.hu sa zranený cyklista, ktorý je otcom dvoch detí, podrobil neurochirurgickému zákroku. Jeho stav je v súčasnosti kritický.  

Vodiča vypátrali aj na základe analýzy záberov z bezpečnostných kamier. Testy potvrdili, že bol pod vplyvom drog. Polícia Rábsko-mošonsko-šopronskej župy ho začala trestne stíhať pre spôsobenie dopravnej nehody s následkom smrti a pre neposkytnutie pomoci.      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko