Na hlavný obsah

Nemocnica v Liptovskom Mikuláši od štvrtka ruší plánované operácie

V nemocnici tiež začal platiť zákaz návštev.

Nemocnica v Liptovskom Mikuláši od štvrtka ruší plánované operácie
Na ilustračnej snímke sa zdravotná sestra a lekár starajú o pacienta s ochorením COVID-19. Foto: TASR/AP

Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu začala od štvrtka (7. 10.) pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu rušiť plánované operácie v celkovej narkóze. Oznámila to na svojom webe a sociálnej sieti. Nariadenie je v platnosti až do jeho odvolania.

Nemocnica tiež obyvateľov žiada, aby ústavnú pohotovostnú službu v nemocnici využívali len v nevyhnutných situáciách, ak ich zdravotný stav neznesie odklad, a obracali sa s vyšetrením na svojich všeobecných lekárov.

Nemocnica tiež v súvislosti s epidemickou situáciou zakázala akékoľvek návštevy hospitalizovaných pacientov. Výnimky platia len pre kňazov podávajúcich sviatosti ťažko chorým alebo umierajúcim, pri osobách, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť , sú ťažko choré alebo umierajúce a pre sprievod pri pôrode s negatívnym antigénovým testom.

Nemocnice v Žilinskom kraji v ostatných dňoch evidujú prudký nárast hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, najkritickejšia situácia je v nemocnici v Čadci. Nemocnice v kraji doteraz reprofilizovali v príprave na 3. tretiu vlnu pandémie 164 lôžok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny