Na hlavný obsah

Nový prezident lekárskej komory vyzval ľudí, aby sa dali zaočkovať

Vyhradil sa voči dezinformáciám.

Nový prezident lekárskej komory vyzval ľudí, aby sa dali zaočkovať
Na snímke nový prezident SLK Pavel Oravec. Foto: facebook.com/lekarskakomora

Novozvolený prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Pavel Oravec vyzval v sobotu (2. 10.) všetkých ľudí žijúcich na Slovensku, aby sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Označil ho za „veľmi dôležitý nástroj v boji s pandémiou“.

Lekári sa v spoločnom vyhlásení vyjadrili, že chcú zostať mienkotvornými autoritami. Zároveň sa vyhradili voči dezinformáciám v súvislosti s pandémiou.

Občanov vyzvali, aby dodržiavali pokyny odborníkov pri prevencii, diagnostike a liečbe ochorenia, ktoré si za krátky čas na Slovensku vyžiadalo viac ako 12 000 ľudských životov.

Nový šéf SLK vyzval lekárov, aby postupovali podľa aktuálnych odporúčaní reflektujúcich výsledky dokumentovaného vedeckého poznania. Politikov tiež vyzval, aby si „politické body získavali v iných oblastiach“. Tiež poukázal na zodpovednosť médií.

Komora chce tiež zakročiť proti tým lekárom, ktorí majú názor nezlučiteľný s etikou. Chce zvýšiť aj kompetencie lekárov v SLK. Prioritou nového šéfa bude i povinné členstvo v komore.

Viceprezident SLK Jaroslav Šimo dodal, že komora chce Ministerstvu zdravotníctva (MZ) SR pomôcť s reformou zdravotníctva. Tvrdí, že má na to dostatok kapacít.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko